Katinka

Mijn naam is Katinka Moerel. Ik woon sinds 2000 in de Achterhoek, waarvan de laatste twaalf jaar in Zelhem samen met mijn man Eric. 

 

Al sinds 2004 ben ik werkzaam in de uitvaart en dat doe ik vanuit mijn hart.

Voor mij is er immers geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat ik iets kan betekenen of doen voor iemand die afscheid moet nemen van een naaste.

Ik kom graag dichtbij en hou van mensen met hun unieke verhalen. Ik ben er voor hen, neem alle tijd om met aandacht te luisteren naar wensen, bied een helpende hand, een steuntje in de rug en een arm om de schouder.

Ik geef advies, vertel precies wat er gaat gebeuren en laat zien wat vaak onzichtbaar is. Er zijn  tenslotte geen geheimen.

Daarnaast stimuleer ik nabestaanden om bewust afscheid te nemen, om in alle drukte stil te staan bij het moment.

Ik betrek hen daarom bij iedere stap die er genomen moet worden zodat ze zelf mogen ervaren, helpen of waar gewenst de regie in handen kunnen houden.

En als ik een angst weg kan nemen zodat hij of zij dichter bij de overledene durft te komen of dat ik iemand het vertrouwen in eigen kunnen kan geven, dan doe ik dat met liefde.

 

Naast het begeleiden van een uitvaart kan ik behulpzaam zijn bij het vinden van de juiste woorden om de overledene te herinneren in een persoonlijk gedicht, een levensverhaal of een mooie tekst. Mijn rol kan daarbij, al naar gelang de wens, ondersteunend zijn, maar ook geheel invullend.

Kinderen hebben een bijzonder plaatsje in mijn hart. Ook zij nemen afscheid, maar doen dat op hun manier en per leeftijd verschillend. Voor hen is er altijd ruimte in de dienst in de vorm van een persoonlijke herinnering, een gedicht, dansje of liedje. En natuurlijk krijgen de spulletjes die ze van te voren geknutseld hebben een plekje.

 

Zo nemen we samen afscheid, stapje voor stapje en vullen we ons hart met herinneringen die we vast willen houden zodat missen nooit vergeten wordt. Als het moment van gaan en loslaten van een geliefd mens daar is hoop ik dat ik er voor u mag zijn. 

Maar u kunt mij ook gewoon tegenkomen in Zelhem en omgeving met mijn fotocamera want ik hou van de natuur. Of in het dorp als ik boodschappen doe.