AANKLEDING RUIMTE

 

Voor de aankleding van een condoleance, zowel binnen als buiten, hebben we alles in huis zoals: 

- kamerschermen

- bloemenkrukjes

- waxinelichthouders (heel veel)

- fakkels

- allerlei lantaarns en glazen kandelaars 

- kleden

- statafels met rok

- schalen voor bloemblaadjes etc. 

- fotolijsten 

- sfeerlampjes voor bij condoleanceregister

 


BlOEMENPLATEAUS

 

Deze bloemenplateaus kunnen naar eigen wens opgemaakt worden door een bloemist, maar het is natuurlijk ook een mooie activiteit om met samen te doen. Bloemen uitkiezen die passen bij de overledene en dan zelf bekijken hoe je het mooi kunt rangschikken.

 

De plateaus kun je bij ons lenen, samen met plastic buisjes waar water in kan.

 

Idee: vraag aan de genodigden of ze een bloem meenemen voor het afscheid en laat hen die zelf in een van de drie plateaus plaatsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BLOEMENBAND

 

De bloemenband is een juteband met vakjes waarin je bloemen kunt steken.

Bloemen in bijvoorbeeld één kleur, of allemaal dezelfde bloemen, bloemen in een kleurthema bv. herfst, veldbloemen of bloemen in alle soorten, maten en kleuren.

Alles is mogelijk. Kijk wat er bij de overledene past.

Je kunt ervoor kiezen om alleen als gezin of nabestaanden bloemen in de band te steken. (Mooi om er een ritueel van te maken).

Of je vraagt in de kaart of iedereen een bloem meeneemt.

Houdt er rekening mee dat bloemen niet een nacht zonder water kunnen. Mocht je er dus voor kiezen om de mensen te vragen voor de condoleance bloemen mee te nemen zet ze dan 's nachts in een vaas. Zijn het er niet zoveel dan kun je er een buisje met water aansteken.

 

LAAT EEN BOODSCHAP ACHTER

 

In deze wensboom kunnen genodigden een boodschap achterlaten of een herinnering aan de overledene. Hartjes kaartjes of houten hartjes kunnen erbij geleverd worden.

 

Verder hebben we allerlei soorten kaartjes die los neergelegd kunnen worden, waarop je iets kunt schrijven voor de nabestaanden. Zij krijgen de kaartjes in een doosje om te bewaren en nog eens te lezen op de momenten van gemis.


DECORATIE VAN DE KIST

 

Voor het beschilderen van een kist hebben wij verf, kwasten, sjablonen, mengbakjes en kinderschorten etc. waar je gebruik van kunt maken.

Mocht je liever iets op de kist schrijven zijn er   speciale stiften.

 

Daarnaast kun je de kist versieren met kleurrijke stickers.


LINTENRITUEEL

 

Voor een lintenritueel, waarbij je linten met elkaar verbindt als teken van verbondenheid met de overledene en met elkaar kun je kiezen uit vele kleuren linten. 

In dit voorbeeld zal de overledene het hart vasthouden. Hieraan zijn linten vastgemaakt in de gewenste kleur van de nabestaanden. Deze linten hangen uit de kist nadat die gesloten is. Tijdens het ritueel verbinden de nabestaanden de linten symbolisch met elkaar en knippen ze van het uiteinde een stukje af om als aandenken mee te nemen naar huis.


AANKLEDING BUITENSHUIS

 

De herderstaffen kunnen we gebruiken om langs een pad of weg te plaatsen. In het donker hangen we er lantaarns aan, overdag vaasjes met kleine boeketjes naar keuze.

 

Verder hebben we hoge glazen potten en kleine bolle met een werkje erin zodat het licht van echte waxinelichten heel sfeervol geprojecteerd wordt op de grond.