AANKLEDING RUIMTE

 

Voor de aankleding van een condoleance, zowel binnen als buiten, hebben we alles in huis zoals: 

- kamerschermen

- bloemenkrukjes

- waxinelichthouders (heel veel)

- fakkels

- allerlei lantaarns en glazen kandelaars 

- kleden

- statafels met rok

- schalen voor bloemblaadjes etc. 

- fotolijsten 

- sfeerlampjes voor bij condoleanceregister

 


LAAT EEN BOODSCHAP ACHTER

 

In deze wensboom kunnen genodigden een boodschap achterlaten of een herinnering aan de overledene. Hartjes kaartjes of houten hartjes kunnen erbij geleverd worden.

 

Verder hebben we allerlei soorten kaartjes die los neergelegd kunnen worden, waarop je iets kunt schrijven voor de nabestaanden. Zij krijgen de kaartjes in een doosje om te bewaren en nog eens te lezen op de momenten van gemis.


DECORATIE VAN DE KIST

 

Voor het beschilderen van een kist hebben wij verf, kwasten, sjablonen, mengbakjes en kinderschorten etc. waar je gebruik van kunt maken.

Mocht je liever iets op de kist schrijven zijn er   speciale stiften.

 

Daarnaast kun je de kist versieren met kleurrijke stickers.


LINTENRITUEEL

 

Voor een lintenritueel, waarbij je linten met elkaar verbindt als teken van verbondenheid met de overledene en met elkaar kun je kiezen uit vele kleuren linten. 

In dit voorbeeld zal de overledene het hart vasthouden. Hieraan zijn linten vastgemaakt in de gewenste kleur van de nabestaanden. Deze linten hangen uit de kist nadat die gesloten is. Tijdens het ritueel verbinden de nabestaanden de linten symbolisch met elkaar en knippen ze van het uiteinde een stukje af om als aandenken mee te nemen naar huis.


AANKLEDING BUITENSHUIS

 

De herderstaffen kunnen we gebruiken om langs een pad of weg te plaatsen. In het donker hangen we er lantaarns aan, overdag vaasjes met kleine boeketjes naar keuze.

 

Verder hebben we hoge glazen potten en kleine bolle met een werkje erin zodat het licht van echte waxinelichten heel sfeervol geprojecteerd wordt op de grond.